Gondolatok az organikus 3D modellezésről


Organikus 3D modellezés

Amikor egy organikus 3D modellt kell készítenünk, mindig nagy izgalommal vágunk bele a munkába. A tervezés folyamata, és az alapmodell kivitelezése után jön a munka sava-borsa. Ez a folyamat az, amiért érdemes egyáltalán egy 3D modell elkészítésébe belefogni.
A referenciafotó alapján készülő modellek nagyon jó kiindulási alapot adnak az embernek, azonban minden esetben érdemes egy kicsit a saját kreatív elménket is belecsempészni a munkába. Erre azonban csak akkor kerülhet sor, ha a 3D modell részleteinek kidolgozásához érünk.

Bukósisak, vagy kendő? A.K.A organikus modellezés

A képen látható 3D modellünk az organikus modellezés szépségének egyik eklatáns példája. A fejre tekert kendő részleteinek kidolgozása igen aprólékos, és gyakran rendkívül időigényes folyamat. A 3D művésznek minden kreativitására, és precizitására szüksége van ahhoz, hogy a lehető legkorrektebb élményt adja vissza.Bukósisak, vagy talán kendő? A művész munkája által körvonalazódik a válasz.

Legkorrektebb, hiszen az organikus modellezés olyan művészi ág, amely sokszor bizony nem mentes a szubjektivitástól sem. Ami nekem tetszik, és amit én hatásosnak érzek egy 3D modell esetében, az lehetséges, hogy egy másik művész szemében – akár egy közvetlen kollégáról is beszélhetünk – talán nem elegendő az üdvösséghez.
Így van ez rendben egy olyan művészeti ág esetében, mint milyen az organikus 3D modellezés. Szeretjük, rajongunk érte, de tökéletes 3D modellt sohasem alkothatunk.
Keserédes szituáció ez 🙂 Az itt felhasznált illusztrációnk remekül megmutatja, hogy egy elkészített alapmodell esetében milyen kihívásokkal kell még megbirkóznia annak, aki organikus modellezést vállal. A figura „bukósisak” feje az alapmodellünk, és a 3D modellező munka oroszlánrészeként ebből alakul ki az arc köré tekert kendő.A 3D modell kendőjének kidolgozása igen aprólékos feladat.

Egy megrendelés esetében tudnunk kell mérlegelni azt, hogy egy adott projekttel mennyi időt is töltünk. Fontos ez azért, mert bár mindig van mit alakítani a modellünkön, a megrendelő által megszabott határidőt is tartanunk kell.
Nehéz feladat, de az egyensúlyt minden esetben meg kell találnunk.

Maradjon velünk! Iratkozzon fel…